Help mee om bevrijding groots te vieren

In de nacht van 28 op 29 augustus, 75 jaar geleden, werd Sprundel bevrijd. Heemkundekring en werkgroep Beleef Sprundel treffen voorbereidingen op dat groots te vieren. Personen, verenigingen en clubs worden om hulp gevraagd. Hoe meer ideeën en medewerking, hoe mooier de festiviteiten kunnen worden. Op woensdagavond 4 september om 19.30 uur is er in De Trapkes een bijeenkomst waarop iedereen die ideeën heeft of mee wil helpen van harte welkom is. Er staat al het een en ander op stapel maar er is volop ruimte voor nadere invulling en/of uitbreiding
Op zaterdag 26 oktober is er in de St. Janskapel een H. Mis waarin de Sprundelse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. Aan de inwoners van het dorp wordt gevraagd om van 29 oktober t/m 3 november de Nederlandse vlag uit te hangen. Voor de jeugd laat de Jeugdraad op zaterdag 2 november een bevrijdingsbal plaatshebben.
Zondag 3 november trekt dan een bevrijdingsstoet door het dorp met volledig uitgeruste jeeps, GMC-trucks en een Dodge-truck van de Timberwolves; versierde platte karren, loopgroepen in kledij van de jaren veertig en het schuttersgilde St. Jan Baptist.
Doe mee en meldt je aan bij de werkgroep Beleef Sprundel van de plaatselijke Verenigingsraad, die bestaat uit: Wim van Oorschot, Wim Vergouwen, Jan Boeren, Nicojan Lazeroms, Adrie van Ginneken en Jac van Trijp.
Die zondagmiddag is er in De Trapkes van alles te zien en te doen. Er worden foto’s en een film vertoond van de bevrijding en de oorlog. Een aantal mensen komt over tijd die vertellen, waaronder oud-Sprundelaar Jan van de Riet, die de oorlog zelf meemaakte. Muziek van fanfare DHV-VHV, Jazz O’leans (oude stijl jazz), een ‘Sprundelse Vera Lynn’ en Wim Blokland met zijn lied over de klokkenroof, brengen die middag een sfeer van toen tot leven.
Half september wordt in het kader van ‘’75 jaar bevrijding’’ een boekje gepresenteerd met verhalen over en foto’s van de oorlogstijd en bevrijding te Sprundel. daarin staat een puzzel die gekoppeld is aan een etalagewedstrijd. Wil je voor een prijs in aanmerking komen dan moet je de oplossing van de puzzel voor 26 oktober inleveren. De bekendmaking van de prijswinnaars volgt 3 november ’s middags in De Trapkes. Het boekje wordt gebruikt bij een project op basisschool Vinkenbos, maar is ook voor volwassenen interessant. Er worden daarom 750 exemplaren van gedrukt.

Dit bericht is geplaatst in Foto Album, Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.