Interessante en feestelijke bevrijdingsmiddag

De bovenverdieping van De Trapkes stroomde na de optocht vol. De bezoekers werden er ontvangen met koffie en bevrijdingskoek. Bij een film van de bevrijding van West Brabant presenteerde DHV-VHV muziek uit die tijd. Samen met vijf zangeressen bracht de fanfare onder meer nummers van Vera Lynn.
Oud-Sprundelaar Jan van de Riet (88) kan nog honderduit gedetailleerd vertellen over wat zich tijdens oorlog en bevrijding afspeelde en over de contacten met Duitse en Engelse soldaten. Jan was zelf aanwezig, maar zijn dochter Mieke las een en ander voor. Onder meer blijkt in Sprundel een tankdivisie gelegerd te zijn geweest. En bij Jan in de klas zat een ondergedoken Joods meisje, dat, nadat zij was ontdekt, dankzij een menslievende Duitse officier tijdig kon vertrekken. Wim Vergouwen ging verder op haar wedervaren in. Aandacht aan dorpsgenoten die onder de oorlog leden gaf Adrie van Ginneken en Wim Blokland vertelde en zong over de klokkenroof in 1943. Toen de drukte afnam konden, onder retroklanken van Jazz O’leans, foto’s uit de oorlog bekeken worden
Organisator Jac van Trijp blikte tevreden terug op de afgelopen week: ‘’We hebben voor en door de mensen van Sprundel een zeer geslaagde herdenking van de bevrijding gehad’’.

Dit bericht is geplaatst in Foto Album, Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.