Vacaturebank

Vacaturebank Dorpswerk Sprundel

Waarom vrijwilligerswerk?
Ruim zes miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk, ook binnen Stichting Dorpswerk Sprundel zijn veel vrijwilligers actief. Vrijwilligerswerk is werk dat je doet zonder betaling en verplichting. Helemaal vrijblijvend is het niet, want er wordt wel op je gerekend.

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld wekelijks doen, of zo af en toe. Alleen of samen met vrienden. Een heleboel kleine en grote taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant
vrijwilligerswerk, bij Dorpswerk Sprundel zijn we altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers in een van de uitvoeringsorganen. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Jij dus ook!

Vrijwilligerswerk heeft je veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Natuurlijk telt ook de (werk)ervaring. Het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Op gebieden die je interesse hebben, die je voldoening geven, die je inspireren. Je bewijst dus ook jezelf een dienst door vrijwilligerswerk te doen!

 

Vrijwilliger worden bij Dorpswerk Sprundel?

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk? Wil je ook iets voor een ander betekenen? Neem alvast een kijkje in onze vacaturebank hieronder. Heb je al een duidelijk beeld wat je zou willen doen of wil je graag, maar heb je nog geen idee? Bel met 0165928223, mail ons op info@dorpswerksprundel.nl of neem contact op met de contactpersoon bij de betreffende vacature.

 

Openstaande vacatures Dorpswerk Sprundel

Dorpswerk Sprundel zoekt bestuursleden

  • Een bestuurslid te benoemen door het Wijkenoverleg, dat zich vooral bezighoudt met leefbaarheid (o.a. samenhang bevolking, inrichting dorp en veiligheid).
  • Een bestuurslid te benoemen door het personeel, die zorgt draagt voor het personeel in het kader van: Communicatie tussen bestuur en personeel. Zorgen voor uitvoering en voorlichting over CAO. Een zo optimale werksfeer te bewerkstellen tussen personeel onderling. Maandelijks de teamvergadering voorzitten. Actuele zaken direct op de werkvloer bespreken. Jaarlijks functionering- en begeleidingsgesprek houden met werknemers. Functie en taakomschrijvingen maken en up to date houden. Samen met de voorzitter arbeidscontracten opstellen. Vragen en wensen van het personeel inbrengen in de Dagelijks Bestuur vergaderingen. DB vergaderingen bijwonen.

Stagiair(e)

Bij Dorpswerk Sprundel zijn volop mogelijkheden om je stage te volbrengen, bijvoorbeeld een maatschappelijke stage of stage vanuit je opleiding Social Work. Dorpswerk Sprundel is een heel diverse organisatie, er is veel te doen en het is er nooit saai. Heb je hier een vraag over of wil je stage komen lopen? Stuur een mail naar info@dorpswerksprundel.nl.


Vrijwilliger voor de creatieve middag

Wekelijks vindt bij ons op donderdagmiddag van 14:45-16:15 uur de creatieve middag plaats. We hebben een groep voor kinderen van groep 3/4 in het Atelier en een groep voor kinderen van groep 5/6 in lokaal Zijbeuk Noord. Vindt u het leuk om met kinderen creatief aan de slag te gaan? Laat het ons weten, we kunnen nog wel ondersteuning gebruiken! Neem contact op met Laura van Dijk, jeugd- en jongerenwerker van Dorpswerk Sprundel, via laura@dorpswerksprundel.nl of 0623098681.


Gastheer of Gastvrouw in De Trapkes
Een gastvrouw zorgt voor de koffie en doet licht schoonmaakwerk.
Meer info: Adrie van Ginneken, tel. 350241


Commissielid Zorgnetwerk
Het Zorgnetwerk bestaat uit vertegenwoordigers van zowel vrijwillige als professionele organisaties die zich bezighouden met zorg en/of met ouderenwerk.
Het Zorgnetwerk komt drie keer per jaar bijeen. De Zorgnetwerkcommissie bereidt deze bijeenkomsten voor. Gezocht iemand die geïnteresseerd is in zorg en ouderenwerk.
Meer info: Toon van de Sanden, tel. 384055 / 06-13752568.


Commissielid Verenigingsraad
De meeste verenigingen van Sprundel zijn aangesloten bij de verenigingsraad. Coördineren, bevorderen samenspel en afstemming alsmede ondersteunen zijn de belangrijkste taken van de verenigingsraad. Daartoe is er naast de beroepskracht een coördinatiecommissie. In die commissie zijn op dit moment een vacature.
Werkzaamheden: ca. vier commissievergaderingen en drie verenigingsraadvergaderingen per jaar. Daarnaast naargelang interesse eventueel een of meer bijeenkomsten van werkgroepen.
Benodigde tijd: Minimaal 20 uren per jaar.
Aantrekkelijk: Je bent actief binnen het dynamische gemeenschapsleven in Sprundel, kunt er zelf mede vorm aan geven; je doet veel contacten op, steekt heel wat op en maakt veel verschillende activiteiten mee.
Informatie: Nicojan Lazeroms, email: nicojanlazeroms@kpnplanet.nl


Helpers klusjesdienst
De klusjesdienst is er voor mensen die door omstandigheden – ouderdom, ziekte, handicap – bepaalde kleine klusjes in en om het huis niet meer kunnen, (tijdelijk) geen boodschappen kunnen doen, iemand nodig hebben voor begeleiding naar het ziekenhuis, problemen hebben met vervoer, iemand zoeken om mee te fietsen of te wandelen, enzovoort. Wie deze mensen wil helpen wordt gevraagd om contact op te nemen met Ton Bergenhenegouwen, tel. 383091 (na de middag).


Carnavalsstichting De Nachtuilen
De carnavalsstichting zoekt een nieuwe grote boer en leden voor de Raad van Elf. De werkzaamheden bestaan uit: deel uitmaken van de leutgroep die activiteiten heeft bij 11-11, narrekesbal, gemeentelijk prinsenbal, gehandicaptenbal en in het weekend voor de carnaval en in de carnavalsweek van vrijdag t/m dinsdag.
Er zijn per jaar een viertal vergaderingen.
In het carnavalsweekeinde ben je op vrijdagavond na 21.00 uur en de zaterdagavond en maandagavond en ook de hele zondag vrij.
Benodigde tijd: Spreekt voor zich uit werkzaamheden.
Aantrekkelijk: Je maakt deel uit van een jeugdige groep en bent altijd bij de leut.
Het is plezierig om er toe bij te dragen dat anderen – zeker kinderen, ouderen en gehandicapten – leut hebben.
Informatie: Anne van de Lindeloof, mail naar: annevandelindeloof@hotmail.com  of ga naar de website (www.denachtuilen.nl)